29-11-2005
Træningslejr i Japan 2005

Med det hellige japanske bjerg Fujiyama i baggrunden på en solrig morgen, lagde SAS flyet an til landing i Tokyo´s lufthavn, Narita. Jeg skulle til min 30´the træningslejr i Japan med Soke Sensei Tonegawa og mit besøg nummer 51 i Japan.

En træningslejr jeg havde set frem til med stor glæde, da mit fokus de sidste fire-fem år hovedsageligt havde ligget på forandringen og ekspansionen af Jokokan til dem organisation, som eksistere idag.

Jeg havde dog i perioden stadig trænet hver dag, som jeg har gjort de sidste 19 år under Soke Sensei´s vejledning og instruktion, men nu skulle det sidste års intensive arbejde og træning stå sin prøve under denne træningslejr nummer 30 i Japan - en træningslejr hvor jeg skulle leve mig selv 100 % ud på alle plan og dimensioner uden noget sikkerhedsnet, hensyn, jantelov eller andet.

Kun Yashin Mon. Yakami-ryu Taijutsu og 27 års samlet træningsindsats i kampkunst. Jeg glædede mig som en lille dreng.

Jeg oplevede den store ære og tiltro, at blive den første af Soke Sensei´s Tonegawa´s Stormester elever over Menkyo Kaiden niveau, som opnåede at blive undervist i kampkunstens og Yakami-ryus "Hovedkilde viden og teknikker - kampkunstens inderste væsen og hemmeligheder".

Mindset teknikker såsom Hiden Nuki-ai (Batto Jutsu, Ishun)- de hinsides gamle kildeteknikker, som al ken- og Iai-jutsu udspringer fra, de fire niveauer af Hiden Kokyu-ho (åndedrætsteknikker), hvor kiai´s inderste væsen er niveau 2, Hiden Omote og Hiden Ura meditationsniveauer og Hiden kotodama ("Universets puls") indsigt, teknikker og mindset, samt Hiden kumite og hiden kihon indsigt, teknikker og mindset.

Under Soke Sensei´s demonstrationer stod jeg ofte med tårer i øjnene over den lethed, ynde og udtryksfulde måde, at "livets oprindelse" blev mig vist, samt tillige den ydmyghed og taknemmelig der bredte sig i mit indre.

Det er utroligt at se en af verdens ultimative dygtigste kampkunst Stormestre med sine 68 år, udføre kampkunst som berører én så dybt på alle niveauer, som en smuk anerkendelse, hyldest og bekræftigelse på livets skønhed og uendelighed.

Under middagen med Jokokan Tokyo´s instruktører; Matsuda-san, Maeda-san, Inoue-san, Kondo-san og selvfølgelig Soke Sensei Tonegawa, fik jeg den ultimative Koryo Bujutsu og Budo anerkendelse, som den første af Soke Sensei´s Stormester elever over Menkyo Kaiden niveau, at få overrakt Yashin Mon´s over 1.000 år gamle Shinto Kamon (Våbenskjold), som hidtil kun Soke Sensei Tonegawa har båret.

Min Yashin Mon Kamon med knap 300 år på bagen markere nu et helt nyt kapitel i mine 27 intensive år indenfor kampkunst, - alt er blevet nulstillet og et nyt kapitel er netop begyndt.