27-04-2018


Forårsstævne 2018 – Viden anvendt The Shindenkan Way.

Af Søren Renshi, Forbunds næstformand

JODEN HIDEN, 4. dan Sr. YSK, 5. dan BKK, 6. dan KGK - Marts 2018

 

På trods af kulden i marts måned, formåede solen alligevel at skinne fra en skyfri himmel på denne råkolde lørdag formiddag hvor 144 tilmeldte til forårsstævnet 2018 havde en helt fantastisk dag at glæde sig til.

Teamet for dette Forårsstævne var: "Anvend den viden I har og får, - for hvad er viden værd som ikke anvendes". Et tema der i den grad lagde op til, at alle tilmeldte skulle kigge ind i sig selv og finde frem til hvor meget de egentlig viste om det flersporet kampsportssystem Yakami Shinsei Ryu Karate Do. Og som de også fandt ud af, så kan man meget mere end en selv og andre påbyder – hvilket jo er en fantastisk ting at finde frem til.

Kulden kunne ikke holde de 144 tilmeldte tilbage, men den tredje runde af landsdækkende influenza havde da lagt nogle ned og på trods af dette, så fik forårsstævnet 2018 alligevel en hel fantastisk stemning over sig. På dette forårsstævne startede alle med ukemi og det var tydeligt at se at de ubevæbnede spor ju-Jutsu 1 og 2 havde haft sin virkning igennem det OBC forløb, som havde haft sit indtog i september 2017 og som siden da havde været vedligeholdt hver anden uge. De tilmeldte som aldrig havde prøvet Ju-jutsu før fik en oplevelse for livet og de kan glæde sig til det kommende Ju-Jutsu 1 kursus i juni 2018.

Efter Ukemi lektionen stod den på træning og forståelse af fundamentet, således at der kunne bygges videre med kumite og endeligt gives forståelse for Kata. Det hele hængt sammen med budskaber og en fantastisk og meget klar rød tråd. Sådan er det at være en del af Shindenkan, intet er tilfældigt og alt hænger sammen, hvilket er meget tydeligt hvis man ser på det i stedet for blot at kigge på det.

Fundamentet er Kihon hvilket vil sige basis træning – øv, det lyder kedeligt. Ja, sådan tænker mange i første omgang men når basistræningen tages med over i kumite, hvor der nu kan komme en konsekvens så giver det læring på den gode måde. Det vil sige at i stedet for bare at lave nogle bevægelser ud i luften, finder man som deltager lige pludselig ud af at ens basis træning faktisk er alfa og omega, hvis man skal lære at forsvare sig selv. Hvis ikke det er solidt så kommer der en konsekvens når man bruger det i kumite.

Hhhmm, det lyder lidt som at bygge et hus – hvis ikke fundamentet er solidt så kan man ikke bygge vægge på det og slet ikke et tag. Nemlig- for i Shindenkan bygger vi de bedste huse man kan bygge og ved brug af de bedste værktøjer man kan bruge, da erfaringen med disse værktøjer nemlig er opsamlet gennem mere end 1000 år.

Og bruger man værktøjerne og viden korrekt, så får man en fantastisk oplevelse ved træning og udførelse af Kata. Mange elever siger at de gennem KataFit får en meditativ oplevelse og at de der igennem kan se at hvis KataFit trænes korrekt så giver det resultat. Gad nu vide om det er meget anderledes med kihon-kumite og kata? Gad vide om det hænger sammen, således at kata kan gå fra at være bevægelser til at være noget der giver mening og som i den grad kan give en meditativ oplevelse og måske ligefrem indsigt i en selv :-)

Shindenkan har plads til alle. Og det er tydeligt at Yakami Shinsei Ryu karate Do er yderst populært hos familier der træner sammen. Det blev dog også tydeligt på dette forårsstævne at der er mere i det end blot en familievenlighed. Måløv Hallen udstrålede nemlig en energi, som havde center i brun og sortbælte gruppen i midten af hallen. Denne energi spredte sig som en bølge til alle sider og der var flere blandt tilskuerne som i den grad så, at Yakami Shinsei Ryu Karate Do er virkelighed og et kampsportssystem som virkelig er effektivt.

Imellem lektionerne var der indlagt en pause som efterhånden er blevet en event alle glæder sig til. Ikke fordi det er en pause, men fordi at støtteforeningen Shindenkans Venner efterhånden har fået udarbejdet en meget stærk konkurrent til det berømte sønderjyske kagebord – vi skal nok kalde denne event for "Shindenkans overflødighedshorn af lækre kager" og det er efterhånden blevet lige så berømt som dets sønderjyske sidestykke.

Efter disse lækkerier og efter sidste lektion var det tid for gradueringen. Dette er noget alle venter på med spænding og som i den grad kan trække familie og venner til. Det er uden sammenligning at se, hvordan børn som voksne giver den gas og det er helt fantastisk at se smilet i hele deres ansigt, når de kan mærke på sig selv at de har gjort deres allerbedste – de har brugt den viden de havde og den viden de har fået under stævnet – se det er "The Shindenkan Way".

Da gradueringen var slut og da der nu skulle voteres, så havde brun og sortbælte holdet den fornøjelse af at være drivkraft i en massiv omgang Tai Chi for alle tilstedeværende. Det vil sige deltagere som tilskuer alle havde nu mulighed for at få praktisk indsigt i en fantastisk flersporet kampsportsverden. Og det var da også et helt unikt skue at se, hvordan børn og unge med deres forældre, og enkelte med deres bedsteforældre, fik Tai Chi helt ind på kroppen.

Inden resultaterne af gradueringen blev offentliggjort blev der udført en hyldest til Soke Sensei Tonegawa – også kaldet for SST. Som mange måske ved så har SST en speciel plads i de danske kampsportshjerter. Han er kampkunst stormesteren der tilbage i 1967 indførte Gensei-Ryu i Danmark. Dette gjorde at rigtig mange karate udøvere, har fået et andet billede af hvad karate også kan være eller skal vi blot sige hvad karate i virkeligheden er.

Der er ingen tvivl om at med SST’s baggrund i de gamle Samurai tider, så har han en kæmpe indsigt i ægte kampsport og kampkunst. SST er fyldt 80 år i 2018 og han har pr. 31 marts 2018 valgt at gå på pension. Det vil ikke sige at han ikke vil træne mere, men blot, at han nu kun vil træne og ikke så meget andet. I Shindenkan har Soke Sensei Tonegawa en helt speciel plads og det blev derfor til en præsentation af SST med en 80 sekunders stående klapsalve og hyldest fra alle i salen.

Efter denne hyldest af en helt fantastisk kampkunst udøver var det tid for præsentationen af de der havde bestået OBC certificeringen 2 uger før forårsstævnet.

Præsentationen forgik på den måde at det første mærke blev præsenteret på et kæmpe lærred med tilhørende fanfarer og Taiko trommer. Samtidig med dette kom alle der havde bestået mærket op på scenen. Det skal siges at de nye OBC mærker er så smukke at de trækker tårer i øjnene hos selv de mest hardcore udøvere af Yakami Shinsei Ryu Karate Do :-)

Det samme gjorde sig gældende for mærke nr. 2, for også her var der lagt op til en fest og præsentation af et mærke som alle der får det kan bære med stolthed. Der er ingen tvivl om at alle glæder sig til at mærkerne kommer på gierne og kan vises frem med stolthed, ydmyghed og taknemlighed.

Til slut blev den store spænding udløst – hvem var blevet gradueret og hvilke grader havde de fået? Det er altid dejligt at se den glæde der opstå når deltagerne får deres nye grader oplyst.

Der skal lyde en tak til Yamana-Itotani-Sensei for et helt fantastisk oplæg til stævnet. Der skal i den grad også lyde en tak til alle de utrolig super dygtige kagebagere som virkelig gør en forskel for os alle med de lækkerier der diskes op med. Og en stor tak til de der hjalp til med alt det praktiske for her, var der en del nye med som gjorde det fantastisk.

Så alt i alt kan man med sikkerhed sige, at på dette forårsstævne anvendte alle den viden de havde og fik -for ellers ville vi ikke være i stand til at skabe den succes som forårsstævnet 2018 blev og vi glæder os til at det bliver sommer, således at sommerstævne 2018 kan blive en endnu større fest.