19-09-2010
Artikel RR Camp august 2010
Af Jens Kyoshi, 6.dan Yakami Shinsei-ryu Karate-do og 6 dan, BKK Gensei-ryu Karate-do

Det var blevet fredag d. 20. august 2010 og tid til den første Shindenkan RR Camp – RR Camp står for Ryugi/Ryuha Camp for chefinstruktører by invitation. Dette er noget nyt for Shindenkan og jeg var spændt hvad indholdet ville være.

Efter aftale skulle jeg hente Kimu Sensei kl. 11.00 og da RR Camp officielt skulle starte kl. 13.00 var jeg klar over at der var lidt ekstra tid. Kimu Sensei var som altid glad og sagde smilende til mig: ”Jeg er sulten og vi kan godt nå at spise frokost”…

Baseline / Udgangspunkt.

Vi startede i plenum og alle chefinstruktører var forventningsfulde. Det første dilemma vi blev sat overfor var kort nøgtern statistisk fremlæggelse af:

  • Hvor stor en procent af din fritid giver du til frivilligt og ulønnet arbejde set i forhold til hvor stor en procent af din fritid bruger du på at modtage undervisning og uddannelse?
  • De statistiske tal for mig lå et sted mellem at give 8 % af min fritid til andre samt at modtage 8 % undervisning og træning til gengæld

Øh.. det var jo faktisk ikke så meget og det skabte derfor en del debat… men efter en gruppe diskussion var hovedkonklusionen følgende:

Den procentdel som hver Chefinstruktør bruger på at give og modtage, er IKKE nær så høj som vi selv går og tror – og i Shindenkan er der faktisk meget god balance mellem hvad vi giver og hvad vi får.

Jeg er, måske som andre, rigtig god til at bygge en Illusion for mig selv og min familier om at jeg bruger rigtig meget tid på min karate og Shindenkan, men faktum er at jeg bruger meget mere ”tanke-tid” end ”handlings-tid”. Hov… hvordan var det lige med vores motto: ”tanke, ord og handling”.,

Hmm… jeg må jo indrømme at for mig selv er det meste tid jeg bruger i virkeligheden ren interesse tid - som jeg selv har valgt – altså mig selv – jeg gentager mig selv!!!.

Kimu Sensei’s pointe var at du er nød til at være afklaret og objektiv, dels med hvor stor en arbejdsbyrde jeg faktisk påtager mig og dels med det jeg faktisk modtager.

Dette var min baseline – hvor meget vil jeg give mig selv og står det i øvrigt mål med det jeg forventer at få igen?

Er det 8 % ? – det lyder sgu da ikke af meget!

Feedback.

Normalt når jeg er på træningslejr, så foregår det oftest alene sammen med Kimu Sensei eller helt alene. Denne gang var alle chefinstruktørerne med og Kimu Sensei havde derfor indlagt en feedback session i plenum hvor formålet var at være 100 % ærlig.

Dette var meget givende for mig. Det blev udtrykt forskelligt men der var næsten var 100 % overensstem­melse fra alle omkring mine svage og stærke sider og det var derfor meget tydeligt hvad mine arbejdsområder er.

Det var rigtig godt og jeg er meget taknemmelig for dette.

Fysisktræning 1

Som altid på træningslejre er der indlagt fysisk træning og denne var ingen undtagelse. Vi mødte frem omklædt til træning og Kimu Sensei talte med os en af gangen. Da jeg talte med sagde han til mig: ”Hvad er det du plejer at lave som udholdenhedstræning?”.

”At løbe!” svarede jeg.

”Nåh” sagde Kimu Sensei.”Vidste du at den sidste nye forskning viser at cros træningen giver det bedste resultat på kortest mulig tid”!

”Øh, nej” svarede jeg, velvidende at der nu ville komme noget der ville presse mig.

”Du skal i stedet cykle i 25 minutter og du skal have et gennemsnit på 236 watt”

Da jeg var færdig kom Kimu Sensei hen til mig og sagde ”Hele træningscenteret er lidt rystede – du lyder som om du har sex med dig selv. Hvad var der galt?”!

Det var sgu 25 hårde minutter, hvor jeg var rigtig tæt på min grænse. Min cykelteknik er mildest talt skidt og stod klart frem at jeg hellere må øve mig lidt på cyklen også J.

Klar parat præstér

Efter denne fysiske træning fremlagde Kimu Sensei første del af Honbu-dojo’s strategiplan 2010-2015 (2020) og gennemgik nøje de sammenhænge og mål han har sat for planen samt ikke mindst de krav som mål opfyldelsen stiller til Chefinstruktørerne.

Efter dette fik hver chefinstruktør en time til at redegøre for deres lokale plan mht. kampagne og driften samt forberede en 10 minutters præsentation for alle i plenum. - 1 time så skal der arbejde hurtigt!!!

Da vi mødte frem efter 1 time, var det lige på og hårdt - Hvad er din plan Jens? Efter at jeg i 10 minutter havde fremlagt min plan stod det mig klart at der var plads til forbedring.

Kimu Sensei fremlagde anden del af hvor det blandt andet fremgik at der skal være meget fokus på lederudviklingen såvel i honbu-dojo som i de lokale skoler.

Kimu Sensei forlod os kl. ca 23.00 med opgaven, at  planen sammen med en 15 minutters præsentation skal være færdig og klar i morgen kl. 08.00 – og der er morgenmad kl. 7.00.

Jeg fik ikke mere end 40 minutters søvn den nat og jeg synes at det var fedt. Det var fedt at arbejde med min planlægning at forsøge få den så detaljeret som muligt – men træt det var jeg.

Kl 7.00 var der morgenmad og kl. 8.00 var vi på igen - Klar parat præstér og vi fremlagde i ca. 3 timer.

Fysisktræning 2

Efter at alle havde fremlagt var det igen tid til fysiske træning. Det foregik lige som første gang. Vi mødte frem omklædt til træning og Kimu Sensei talte med os en af gangen. Da jeg talte med sagde han til mig: ”Hvad var det du lavede i går?”.

Årh nej tænkte jeg, igen velvidende at der nu ville komme noget der ville presse mig..”Jeg cyklede!” svarede jeg. ”Nåh” sagde Kimu Sensei.”Vidste du at den sidste nye forskning viser at cross træningen giver det bedste resultat på kortest mulig tid”!

Øh jah… ”Du skal nu ro i 25 minutter og du skal have et gennemsnit på 2:02 minutter pr. 500 meter”.

Dette var heldigvis lidt bedre for mig da jeg er mere vandt til at ro.

KPI hvad er det for en størrelse?

De af jer der har været på Instruktør 3 kursus er allerede blevet introduceret til Shindenkans KPI (nøgle succes faktorer). Hvad er KPI eller nøgle succes faktorer?

Jamen for Shindenkan der er det jo helt enkelt vores evne til at fastholde alle medlemmer, at medlemmerne synes at træningen og samværet i skolerne og træningsstævnerne er så god at de altid møde frem til både lokal træning og de tilbudte fælles aktiviteter. Sidst men ikke mindst at vi er så gode undervisere og kommunikatorer at alle ønsker at blive og bliver gradueret til den næste grad.

På denne RR Camp blev der indført en ny KPI for chefinstruktører, som handler om ledelse og lederudvikling i den lokale skole.

Denne KPI skal bruges aktivt i denne sæson og i hele honbu-dojo’s strategiplan 2010-2015 og det bliver meget interessant at se om vi – chefinstruktører - kan leve op til den tillid som Kimu Sensei har givet os.