05-12-2019

Tredje POMW-forløb - ”The Shindenkan Way”

Af Jens Hanshi-dai, IPSC skytte og POMW ass. Skydeleder, august 2019Vi er midtvejs igennem Shindenkans intensive forløb over godt 5 måneder. Dette er det tredje POMW forløb i Shindenkans historie som kører fra juni til oktober og der vil samlet blive skudt mere end 100.000 gode skud.

100.000 skud vejer samlet ét ton! Det er ret meget – syntes I ikke.

Det vil sige at samlet knap 1 ton ammunition bliver afhentet, leveret og afskudt og sidst men ikke mindst bliver alle de afskudte patronhylstre samlet op fra jorden igen.

Til dette års POMW-forløb er der tilmeldt 10 nye skytter og hvis alt går vel, bliver der også uddannet 10 nye POMW-skytter. Det betyder at der er 166 der har gennemført Shindenkan POMW.

Samtidig bliver der ”The Shindenkan Way” gennemført et intensivt OBC POMW-forløb for yderligere 10 eksisterende POMW-skytter – der iblandt undertegnede J. For selvfølgelig er der sådan at POMW, lige som den øvrige kompetencetræning i Shindenkan, har OBC (Obligatorisk kompetence Certificering) og derfor er der således 10 skytter, inklusiv mig selv J der får udbygget og opdateret deres kompetencer og kan nyde godt af dette i hele resten af sæsonen og det er jeg meget glad for.

Planlægning og opbygning

Et POMW-forløb er et kæmpe arrangement hvor alt skal planlægges med præcision, alt kursusmateriale skal opdateres og revideres med de sidste nye tilføjelser. Ressourcer skal bookes 1 år i forvejen og derfor er det også nødvendigt at der er bindende tilmelding 8-10 måneder før POWM-forløbet starter op. Så det er en meget stor planlægningsfase som primært udføres af Kimu Sensei med hjælp fra SOPORG og SDKSkyts bestyrelse.

Derudover skal alt indkøbes, ammo, skiver, opbygningsmateriale. Baner skal designes og opbygges, lokaler og skydebaner skal afprøves for at sikre så optimalt POMW oplevelse for alle – intet bliver overladt til tilfældigheder.

Sikkerhed og træning

Sikkerheden er ekstrem vigtig i SDKSkyt og i Shindenkan og alle forholdsregler bliver gennemgået igen og igen. Sikkerhed – sikkerhed og atter sikkerhed.

Og så er der jo selve træningen der som altid i Shindenkan og SDKSkyt er en superfed, veltilrettelagt oplevelse for alle deltagerne – også selvom det er over lang tid. Den har jeg selv glædet mig til siden starten af planlægningsfasen.

Træningsindsatsen er nemlig planlagt over 5 måneder med 18 fulde skydetræningsdage på skydebanen af 8 - 10 timers varighed. Dertil kommer der ca. 50 timers tørtræning som er fordelt mellem de 18 vådtræningsdag. Det er en kæmpe trænings- og undervisningsindsats der skal til og et meget stort opfølgningsarbejde og det er primært Kimu Sensei der står for denne del, med hjælp fra SOPORG.

Et intensivt POMW-træningsforløb bliver gennemført ca. hvert tredje år og jeg må indrømme at det er bare superfedt at have muligheden for at stå på skydebanen sammen med mine træningskammerater og venner og træne POMW.

Det er et ret intensivt træningsforløb og for at give en fornemmelse over hvor stor træningsindsatsen i virkeligheden er er har jeg indsat nedenstående opdatering af det samlede forløb:Det er samlet ca. 220 timers træning på kun 5 måneder! De fleste sportsgrene, med træning 2 gange om ugen og weekendtræning en gang imellem, træner måske halvdelen af dette på en hel sæson!

Ja det er mange timer men hvilken fed træning det er.

For Jer i Shindenkan der endnu ikke har prøvet dette – glæd Jer til næste gang det kommer, for det bliver helt sikkert en af de fedeste oplevelser i lang tid.

Status lige nu.

Status lige nu hvor vi er ca. halvvejs er at SDKSkyts IPSC-instruktør hold har gennemført ca 21.500 skud, hvoraf SDKSkyts ROA Kimu Bjarkmann (Kimu Sensei) har skudt langt de fleste skud - helt nøjagtigt 11.598 skud. BIO OBC-holdet har samlet skudt 4.678 skud.

Det er samlet lidt over 26.000 gode skud lige før vi går i luften med POMW II og selv om der er ca. 12% under Kimu Sensei’s planlagte antal skud - skal det nok komme meget højere op.

For det er først nu går vi rigtigt i gang J

Det er forventningen at vi under dette POMW-forløb runder omkring de 100.000 gode skud og Jeg er sikker på at de nye POMW-skytter vil fortælle meget positive og oplevelses fyldte historier om deres deltagelse, når POMW III er vel overstået senest før uge 42.

For Hvem kan! Shindenkan kan - ”The Shindenkan Way”